Fragment – Fotoutställning av Christer Hallgren i Skärhamn


Fragment är en retrospektiv utställning med Christer Hallgrens bilder på Skärhamns Bibliotek till och med den 15 oktober.

Christer Hallgren var en av Göteborgs och senare Tjörns mest anlitade fotografer. Vi bildade Korthuset, ett bildarkiv i Göteborg på 70-talet, tillsammans med bl a Björn Breitholtz, Monica Englund, Lars Johansson, Sören Gunnarsson, Ingmar Jernberg, Hillevi Nagel och Claes-G Svantesson. Christer fotograferar inte längre, en stroke satte ett grymt och plötsligt stopp för några år sedan. Mitt i en produktiv verksamhet. Men det fanns oändliga mängder av hans bilder i lådor och skåp som bara väntade på att bli visade. Kjell Martinsson, mångårig vän och  kollega hjälpte honom att välja ut bilder till utställningen, fantastiska bilder från Indien under en resa på 70-talet, Canon Dial-bilderna, bilder från amerikanska västern, Anholt och inte minst bilder från Stockevik på Tjörn där Christer bodde med sin familj under många år. Allt i svartvitt, underbart kopierat av Christer själv.

Fragment är en välkomponerad utställning i ett fint format, väl värd en resa. Bilder som berör.

Det här inlägget postades i Utställningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s