Taktikkväll inför Tjörn Runt


Hans Oskarsson seglar Accenten Oskar

Niels Flohr seglar Bavaria 32 Cruiser 2010

38 Tjörn Runt-seglare hade nappat på inbjudan till taktikkväll på Stenungsbaden inför Tjörn Runt. Det blev en matnyttig kväll där Hans Oskarsson inledde med att beskriva de smartaste vägvalen runt ön. Hans har ett trettiotal Tjörn Runt i bagaget vilket betyder att han inte var gammal första gången i Accenten Oskar när han ansvarade för häckstaget. Senare har han fått ansvara för hela båten och vann Tjörn Runt totalt 2006. Den som har bäst koll på strömmar, vindskiften, genvägar och att hålla fart i båten hela tiden vinner, svårare än så är det inte.

Niels Flohr, segelmakare på Ullman Sails i Skärhamn har hjälpt många att få fart på sina båtar. Niels pekade på vikten av att trimma båt och rigg efter rådande vindförhållanden, att fokusera på sina roller ombord och att kommunicera. Han pekade också på vikten av att vara väl förberedd. Jag tror att många som var med på taktikkvällen kommer att se över vantspänning och trimdetaljer tills på lördag. Skulle man trots detta inte vinna Tjörn Runt lovade Niels höstrabatt på Ullman Sails.

Det här inlägget postades i Segling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s