H-Båt och Express, största klasserna i Tjörn Runt 2012


Michael Collberg, Mariestad, trefaldig Tjörn Runt-vinnare

När den ordinarie anmälningstiden gått ut hade 412 båtar anmälts till årets Tjörn Runt. Eftersom man har t o m den 15 augusti på sig så ser det ut att bli fler båtar på startlinjen än 2011. En välkommen ökning. Största klassen är H-båt med 15 anmälda tätt följd av 14 Expresser. En som har vunnit Tjörn Runt i både H-båt (två gånger) och Express (en gång) är Michael Collberg, nybliven svensk mästare i Express. Men sist han vann Tjörn Runt var 1998, är det dags för en fjärde vinst i år?

Några klasser har ökat, noterbart är 7 st Maxi Racer, 9 st Cumulus, 8 st C55 och 9 st X99. Däremot är det färre IFar, bara 9 st, förra året var det 17. 5 st norska 11 Metre kommer till start, kul. Arne Goksöyr, som vann 2011, har anmält sin K32 i tid i år. 5 starar är med, bland andra Mats Johansson (den gamle) och Philip Carlsson (den unge). Det ska bli kul att följa deras duell på banan. Dessutom kan några häftiga överraskningar utlovas. Hela deltagarlistan växer successivt fram på StSS.se.

I vanlig ordning gör Silverbullet Film ett webbTV-program med bl a Harald Treutiger och mig. I år med ett lite annorlunda upplägg. Mer info kommer om det. Tjörn Runt-programmet kommer att ligga på http://www.youtube.com/StenungsundsSS efter tävlingen.

Det här inlägget postades i Tjörn Runt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till H-Båt och Express, största klasserna i Tjörn Runt 2012

 1. Tor-Anders Arby skriver:

  Hej vill ni ha uppmärksamhet under TR
  maila till mig
  ta@syberg.no
  vad ni vill lyfta fram, meriter /reklam eller roliga episoder
  I år sampratar vi med WEB TV
  Tor-Anders
  Speaker Tjörn bron o Kyrkesund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s