Åldersnoja?


Så här sista dagen som 60+are blir jag lite nojig. Vad fort det gick. Var detta allt? Vad kunde man gjort istället? Sen då?

Minnet är glasklart av händelser i barndomen, som tonåring, moppen, en Puch, körkortet, första lägenheten, första jobbet och lumpen men jag glömmer ofta vad jag skulle hämta i kylskåpet. Är det åldersnoja?I så fall har jag haft den länge. Men alternativet till att bli äldre är inte bättre. Alltför många nära vänner har fått uppleva det. Okej, man springer långsammare eller inte alls men det finns uppenbara fördelar att göra det man vill och att göra det i den takt man orkar. Carpe Diem blir lättare utan måsten.

Nä nu räcker det. Livet leker och det är sista veckan på en fantastisk semester. Först segling i Kroatien med hela familjen, barn, barnbarn och svärsöner. Flödande sol och fin segling i en vacker skärgård. Once in a lifetime. Därefter två veckor fyllda med upplevelser i södra Bretagne. Flera har undrat över hur det är att byta hus. Hur vet man att det blir bra? Det vet man inte men det bygger på ett ömsesidigt förtroende. För oss har det alltid funkat och vi har bytt både hus, bil och båtar. Det blir en billig semester, det är bara själva resan som kostar och den kostar i alla fall. Är du intresserad, kolla på ”house swapping”-sajterna Homelink, Home Exchange eller Intervac.

Huset, vårt hem under två veckor, utanför Pornic är stort och härligt och med alla bekvämligheter man kan önska sig. Men en sak som slår mig, till skillnad från hemma, är att alla stänger in sig och låser noga om sig. Höga murar mellan husen, fjärrstyrda portar och låsta dörrar. Innanför murarna spännande trädgårdar. Undrar hur ”våra” fransmän upplever de gränslösa tomterna i vårt område.

En liten betraktelse från en 60++are i solen på en altan i Bretagne. Med fötterna i Biscaya. Nästan. Au Revoir!

Det här inlägget postades i Diverse och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s