Tufft för Kjellberg första dagen i Dam-VM


Dam-VM i matchracing är ett sista test och en värdemätare inför OS i Weymouth om en månad. Vårt hopp står till Anna Kjellberg, Malin Källström och Lotta Harrysson. Tävlingarna i Långedrag började på sämsta möjliga sätt rent resultatmässigt med fyra matcher och fyra förluster.

Anna Tunnicliffe (USA), Ekaterina Skudina (RUS), Sally Barkow (USA) och Olivia Price (AUS) vann allihop sina fyra matcher, vilket innebar enbart förluster för Anne-Claire Le Berre (FRA), Mandy Mulder (NED), Julie Bossard (FRA) och Anna Kjellberg (SWE).

Resultaten i grupp B var mer varierade. Efter tre omgångar hade bara Claire Leroy (FRA) och Silja Lehtinen (FIN) vunnit alla sina matcher. Lucy Macgregor (GBR) och Renée Groeneveld (NED) vann två var. Tamara Echegoyen (ESP) och Rita Gonçalves (POR) fick varsin vinst, medan Silke Hahlbrook (GER) förlorade alla sina tre matcher.

Så här sade Anna om dagens seglingar: ”Äntligen drog VM igång i Långedrag. Till skillnad från måndagens regndränkta träning visade sig Göteborg från sin allra soligaste sida. Vi hade en minst sagt tuff öppning mot Tunnicliffe, Barkow, Skudina och Price. Vi bjöd verkligen upp till kamp och ledde mot både Barkow och Price men dessvärre fick vi inte med oss några poäng. Vi kämpar vidare i morgon och hoppas då på ännu fler glada fans på piren i Långedrag!”

 

Det här inlägget postades i Segling och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s