Delphia köper Maxi


Det som länge varit en offentlig hemlighet är nu officiellt. Delphia Yachts i Polen köper Maxi Yachts. Maxi ingick i Najadkonkursen, Najad togs över av Nordwest men Maxi passade inte riktigt in i produktionsanläggningen på Vindön och har varit till salu sedan i höstas.

Så här säger Delphia
Maxi Yachts har alltid varit synonymt med välbyggda båtar vars byggkvalitet har förtjänat stor respekt i hela seglingsvärlden. Sedan etableringen av Maxi har varvet tillverkat över 16 000 båtar. Delphia Yachts ser förvärvet av Maxi Yachts som en del av Delphia strategiska utveckling.  Maximodellerna kompletterar den nuvarande Delphialinjen. Alla Maxibåtar kommer att tillverkas vid Delphia Yachts varv. Man planerar att starta produktion av befintliga modeller (Maxi 1300, Maxi 1060 och SM 40) och hoppas på fler framtida modeller. Placeringen av varumärket Maxi förblir oförändrad.

Jag noterar att matchracingbåten SM40 finns med bland modellerna men däremot inte Maxi 11. Det kanske är därför som Maxi 11 nyligen bytte namn till Project 11.

Det här inlägget postades i Båtar och sånt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s