Chi-ba-ba – Från vrak till skönhet


1942 ritade Tord Sundén den kanske mest klassiska segelbåten av alla, folkbåten. I år fyller folkbåten alltså 70 år. En tanke som jag försöker hålla tillbaka är att det gör faktiskt jag också. Men inte f-n är jag gammal, inte folkbåten heller. Men klassisk, folkbåten alltså.

De här bilderna tog jag på båtmässan för ett år sedan. Folkbåten Chi-ba-ba från 1948, en utmaning som Båtbyggarskolan på Orust skulle ta sig an för att återställa till nyskick till årets båtmässa. Och nu står hon där och ska auktioneras ut till förmån för Barncancerfonden. 65000 kronor är högsta budet hittills. Så här ser hon ut idag:

Den luktar gott också. Hade jag inte redan haft en folkbåt så hade jag nog lagt ett bud. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden, ett gott syfte. Och den här båten lär inte vara några problem att hålla i fint skick. Får man se den i Folkbåts-SM i Ljungskile i sommar? Oavsett resultatet skulle den bli en vinnare där.

Det här inlägget postades i Utställningar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Chi-ba-ba – Från vrak till skönhet

  1. Erik Barkefors skriver:

    Värmer ett hjärta eftersom jag seglade mycket med faster i F Swe33 i unga år. Där lärde jag mig navigation med ”spottlogg” och Silva 33. Sjökorten var i rullar och fick inte vikas och GPS hade ingen hört talas om😉

  2. hswe220 skriver:

    Kul att se! Vår F-224 har fått nytt hem hos en entusiast. Hoppas hon får det lika bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s